Jednoduchý recept

Zapečené roštěnky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58839
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 g Pepř čtyř barev
2 špetka Sůl
5 dl Vývar z hovězích kostí
250 g Zakysaná smetana
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
3% Sacharidy 11 g
63% Tuky 47 g
20% Sodík 404 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapečené roštěnky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, osolíme, naklepeme a posypeme lžící mouky. Zprudka je z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji opečeme. Roštěnky vybereme, na stejném oleji osmahneme do zlatova na kolečka pokrájenou cibuli. Posypeme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, vložíme zpátky roštěnky, celý pepř, přiklopíme pokličkou a za častého obracení masa dusíme do měkka. Měkké maso poté vybereme.

2

Šťávu zahustíme zbylou moukou, dobře promícháme a povaříme. Nakonec do šťávy vlijeme zakysanou smetanu a stáhneme z ohně. V jiné pánvi na 100 g rozehřátého másla podusíme propláchnutou, dobře okapanou mraženou zeleninu.

3

Nakonec maso naskládáme na dno zapékací mísy, vymazané 50 g másla. Na maso pokládáme tenké plátky citrónu. Posypeme teplou zeleninou a přelijeme připravenou omáčkou. Vložíme do nahřáté trouby, krátce zapečeme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept