Jednoduchý recept

Hovězí roštěnky na smetaně a medu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58842
Kategorie: Maso

Ingredience

4 g Bobkový list
1 ks Cibule
3 ml Citrónová šťáva
1 ks Citrony
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
100 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Pepř čtyř barev
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Víno bílé
2 dl Voda pitná
250 g Zakysaná smetana
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 962kJ
4% Sacharidy 16 g
70% Tuky 53 g
5% Sodík 105 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí roštěnky na smetaně a medu postup přípravy receptu:

1

Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Roštěnky vybereme, udržujeme teplé.

2

Na zbylém oleji smažíme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme opláchnutou a dobře okapanou mraženou zeleninu. Promícháme, chvilku dusíme, vložíme celý pepř, bobkový list, med. Vrátíme zpátky teplé roštěnky, podlijeme vínem a pod pokličkou, za občasného míchání, dusíme do měkka.

3

Měkké roštěnky opět vybereme a udržujeme teplé. Zbylou šťávu bez celého pepře a bobkového listu rozmixujeme. V kastrůlku zahřejeme máslo, vsypeme mouku, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studenou vodou. Dobře promícháme, poté přidáme do rozmixované zeleniny. Společně za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme, přilijeme smetanu a stáhneme ze sporáku. Hotovou omáčku nakonec dochutíme citrónovou šťávou.

4

Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, přelijeme omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu, ozdobíme na kolečka rozkrájeným citrónem a jídlo servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená rýže, vařené brambory. Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept