Jednoduchý recept

Slovenská roštěnka s knedlíky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58844

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 ks Okurky nakládané
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
250 g smetana ke šlehání 33%

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
83% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 23 g

Slovenská roštěnka s knedlíky postup přípravy receptu:

1

Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce vložíme sádlo a osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, vše ještě chvíli smažíme. Vsypeme na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé.

2

Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky rozkrájené okurky a scezený okapaný hrášek. Vše prohřejeme.

3

Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou knedlíky vařené nad párou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept