Espresso muffiny s čepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Espresso muffiny s čepicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58847 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
75 g | Cukr krupice |
75 ml | Káva Espresso |
1 polévková lžíce | Kypřící prášek do pečiva |
60 g | Maizena - kukuřičný škrob |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Krém z čerstvého sýru | |
1 ks | Broskve |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Lučina Žervé |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
1,5 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 24,6mg |
Draslík | 26,3mg |
Vláknina | 449,6mg |
Vitamín A | 46,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva Espresso, Sůl, Vejce slepičí, Broskve, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Cukr skořicový, Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Lučina Žervé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Espresso muffiny s čepicí postup přípravy receptu:
1 | Do formiček na 12 kusů muffin vložíme papírové košíčky. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přimícháme kukuřičný škrob Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, celá vejce a uvařený šálek silné, vlažné espresso kávy. Směs promícháme, pomoci elektrického hnětače těsto uhněteme, musí být hladké a vláčné. |
2 | Košíčky naplníme těstem do dvou třetin a muffiny dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme je asi 15 - 20 minut. |
3 | Mezitím připravíme krém z čerstvého sýra: do mísy dáme čestvý sýr (např. Lučina žervé krémový, Gervais natur aj.), přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny a směs vyšleháme do hladkého krému. Omytou oloupanou broskev zbavíme pecky a nakrájíme ji na velmi drobné kostičky, které zamícháme do krému. Když se muffiny pečou 20 minut, vyjmeme je z trouby, opatrně na ně poklademe lžicí krém (utvoříme čepičky) a dáme je na dalších 10 minut dopéct. |
4 | Upečené muffiny necháme několik minut vychladnout, poté je posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme vychladlé.