Recept

Espresso muffiny s čepicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58847
Kategorie: Muffiny

Ingredience

Těsto
75 g Cukr krupice
75 ml Káva Espresso
1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
60 g Maizena - kukuřičný škrob
100 g Máslo čerstvé
60 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Krém z čerstvého sýru
1 ks Broskve
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
1 ks Cukr vanilka
200 g Lučina Žervé
10 g Maizena - kukuřičný škrob
1,5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 411kJ
3% Sacharidy 11 g
7% Tuky 6 g
1% Sodík 16 mg
3% Bílkoviny 2 g

Espresso muffiny s čepicí postup přípravy receptu:

1

Do formiček na 12 kusů muffin vložíme papírové košíčky. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přimícháme kukuřičný škrob Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, celá vejce a uvařený šálek silné, vlažné espresso kávy. Směs promícháme, pomoci elektrického hnětače těsto uhněteme, musí být hladké a vláčné.

2

Košíčky naplníme těstem do dvou třetin a muffiny dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme je asi 15 - 20 minut.

3

Mezitím připravíme krém z čerstvého sýra: do mísy dáme čestvý sýr (např. Lučina žervé krémový, Gervais natur aj.), přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny a směs vyšleháme do hladkého krému. Omytou oloupanou broskev zbavíme pecky a nakrájíme ji na velmi drobné kostičky, které zamícháme do krému. Když se muffiny pečou 20 minut, vyjmeme je z trouby, opatrně na ně poklademe lžicí krém (utvoříme čepičky) a dáme je na dalších 10 minut dopéct.

4

Upečené muffiny necháme několik minut vychladnout, poté je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept