Recept

Jamajská marinovaná křidélka

  • Jamajka
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58852
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
0,3 kávová lžička Kardamom
800 g Kuřecí křídla
3 ks Limetka
0,3 kávová lžička Muškátový květ
0,3 kávová lžička Nové koření celé
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
30 g Zázvor
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
5% Sacharidy 17 g
44% Tuky 33 g
17% Sodík 343 mg
67% Bílkoviny 38 g

Jamajská marinovaná křidélka postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.

2

Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.

3

Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.

4

Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas, potřebný k marinování křidélek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept