Recept

Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58853
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Šalotka
150 g Slanina vepřová
200 ml Šlehačka
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 133kJ
3% Sacharidy 12 g
39% Tuky 29 g
34% Sodík 690 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa rozkrájíme na porce, spolu s bobkovým listem vložíme do misky a zalijeme bílým vínem. Misku přikryjeme a maso necháme ve víně 2 hodiny marinovat.

2

Oloupeme a rozpůlíme malé šalotky, spolu s nadrobno pokrájenou slaninou je v kastrolku na lžíci másla do zlatova osmahneme, následně odložíme. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, obrátíme v mouce a na pánvi, v níž jsme rozehřáli druhou polovinu másla je po obou stranách opečeme do zlatohněda. Poté přidáme osmahnutou směs šalotek se slaninou, přilijeme marinádu, osolíme, opepříme a zvolna 10 minut vaříme.

3

Vše následně přendáme do pekáče, který vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 20 minut, přelijeme šlehačkou a ještě 10 minut zapékáme.

4

Kuřecí prsa podáváme přelitá šťávou a ozdobená sekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept