Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
150 g | Slanina vepřová |
200 ml | Šlehačka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 865,1mg |
Vláknina | 560,8mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pažitka, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa rozkrájíme na porce, spolu s bobkovým listem vložíme do misky a zalijeme bílým vínem. Misku přikryjeme a maso necháme ve víně 2 hodiny marinovat. |
2 | Oloupeme a rozpůlíme malé šalotky, spolu s nadrobno pokrájenou slaninou je v kastrolku na lžíci másla do zlatova osmahneme, následně odložíme. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, obrátíme v mouce a na pánvi, v níž jsme rozehřáli druhou polovinu másla je po obou stranách opečeme do zlatohněda. Poté přidáme osmahnutou směs šalotek se slaninou, přilijeme marinádu, osolíme, opepříme a zvolna 10 minut vaříme. |
3 | Vše následně přendáme do pekáče, který vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 20 minut, přelijeme šlehačkou a ještě 10 minut zapékáme. |
4 | Kuřecí prsa podáváme přelitá šťávou a ozdobená sekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.