Kuřecí paličky all´arrabiata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí paličky all´arrabiata
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása Chorizo |
1000 g | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
100 g | Řapíkatý celer |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 251,5mg |
Draslík | 635,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 349,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Majoránka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak, Řapíkatý celer nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí paličky all´arrabiata postup přípravy receptu:
1 | Osm kuřecích paliček očistíme a osušíme. Pikantní klobásu Chorizo sloupneme a rozkrájíme na kostičky, oloupaný česnek prolisujeme. Ve skleněné míse smícháme klobásu s česnekem, zalijeme červeným vínem, směs osolíme a opepříme. Do promíchané marinády vložíme kuřecí paličky, misku přikryjeme a maso necháme dvě hodiny marinovat. |
2 | Mezitím oloupeme cibuli s mrkví a pokrájíme je na kostičky, dva řapíky celeru na plátky. Ve velkém kastrolu rozkrájenou zeleninu pečeme na olivovém oleji do měkka po dobu asi 5 minut. K zelenině poté přidáme osušené maso a cca 20 minut ze všech stran opékáme do zlatova. Do kastrolu vlijeme marinádu, přidáme nasekanou majorámku a rajčatový protlak, vše 10 minut povaříme. |
3 | Směs přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C maso se zeleninou pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítana doba marinování.