Recept

Kachna na hroznech s portskou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58857
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
150 g Hroznové víno
1200 g Kachna domácí
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
80 g Marmeláda pomerančová
50 g Máta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
100 ml Víno portské
1 l Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 943kJ
6% Sacharidy 21 g
106% Tuky 80 g
25% Sodík 510 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kachna na hroznech s portskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Střední kachnu očistíme, osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu. Citron ostrouháme a vymačkáme. Kůru i šťávu smícháme s 50 ml portského vína.

2

Do pekáče nalijeme vodu do výše 4 cm, přilijeme portské s citronem. Kachnu vložíme do pekáče prsíčky dolů a v troubě předehřáté na 180°C ji pečeme 1¼ hodiny, poté ji obrátíme a pečeme dalších 30 minut.

3

Když kachna na povrchu zezlátne, vyndáme ji z pekáče na mísu, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout. Zatím připravíme omáčku: v rendlíku zahřejeme drůbeží vývar, přilijeme Maizenu smíchanou se zbytkem portského a mícháme do zhoustnutí. Přidáme pomerančovou zavařeninu s worcesterem, osolíme, opepříme, smícháme s výpekem a prohřejeme. Do omáčky nakonec přidáme rozpůlené kuličky modrého hroznového vína zbavené jadérek. Kachnu naporcujeme, na talíři obložíme vínem, přelijeme omáčkou a ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept