Jednoduchý recept

Rýžová miska s Tofu

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58863
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Cukr krupice
50 g Fazolové lusky
80 g Mrkev kořen
40 ml Omáčka sójová
200 g Rýže dušená
120 g Shiitake houby
200 g Sýr sójový - Tofu
40 ml Víno rýžové japonské - Mirin
50 ml Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
10% Sacharidy 36 g
66% Tuky 49 g
12% Sodík 239 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rýžová miska s Tofu postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, Mirin, vodu, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Mrkev pokrájíme na tenké plátky, Tofu krájíme na kostičky, houby shiitake zbavíme nožiček a klobouky překrojíme napůl, fazolové lusky zbavíme vláken, odřízneme oba konce a fazolky překrojíme šikmo napůl. Do vroucí směsi vsypeme mrkev, houby, fazole a povaříme zhruba 4 minuty. Scedíme, vývar vrátíme na oheň, přidáme kostičky Tofu a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří.

2

Do misek rozdělíme dušenou rýži, obložíme mrkví, fazolkami, houbami, přidáme Tofu, promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept