Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
125 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Jalovec |
800 g | Kuře |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 167,0mg |
Draslík | 657,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 440,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Kuře, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, posypeme pepřem a mletou paprikou. Kuličky jalovce rozdrtíme ve hmoždíři. |
2 | Mrkev i celer oloupeme a pokrájíme na kostičky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka. Ze slaniny seřízneme kůži, maso rozkrájíme na malé kostičky. |
3 | Troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 6). |
4 | Ve velkém plochém rendlíku rozehřejeme olej, na něm poté dvě minuty škvaříme slaninu, vložíme porce kuřete a opečeme ze všech stran do zlatohněda. Přidáme nakrájenou zeleninu, za stálého míchání opékáme 10 minut. Vložíme rozdrcený jalovec, bobkový list a podlijeme červeným vínem. Osolíme, opepříme, v předehřáté troubě pečeme 30 minut. |
5 | Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.