Recept

Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58864

Ingredience

1 ks Bobkový list
125 g Celer bulvový
1 kávová lžička Jalovec
800 g Kuře
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
4% Sacharidy 15 g
56% Tuky 42 g
38% Sodík 766 mg
76% Bílkoviny 43 g

Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem postup přípravy receptu:

1

Kuře rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, posypeme pepřem a mletou paprikou. Kuličky jalovce rozdrtíme ve hmoždíři.

2

Mrkev i celer oloupeme a pokrájíme na kostičky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka. Ze slaniny seřízneme kůži, maso rozkrájíme na malé kostičky.

3

Troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 6).

4

Ve velkém plochém rendlíku rozehřejeme olej, na něm poté dvě minuty škvaříme slaninu, vložíme porce kuřete a opečeme ze všech stran do zlatohněda. Přidáme nakrájenou zeleninu, za stálého míchání opékáme 10 minut. Vložíme rozdrcený jalovec, bobkový list a podlijeme červeným vínem. Osolíme, opepříme, v předehřáté troubě pečeme 30 minut.

5

Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept