Rýžové koule v omeletě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové koule v omeletě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58865 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
100 g | Dýně |
150 g | Mořská štika - filety |
100 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej slunečnicový |
40 g | Petržel - nať |
600 g | Rýže dušená |
10 g | Solamyl |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
70 ml | Víno rýžové čínské |
80 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
100 ml | Voda pitná |
40 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 382,6mg |
Draslík | 408,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Mořská štika - filety, Olej slunečnicový, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Solamyl, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové koule v omeletě postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet. |
2 | Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet. |
3 | Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.