Jednoduchý recept

Rýžové koule v omeletě

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58865
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Cukr krupice
100 g Dýně
150 g Mořská štika - filety
100 g Mrkev kořen
20 g Olej slunečnicový
40 g Petržel - nať
600 g Rýže dušená
10 g Solamyl
5 g Sůl
6 ks Vejce slepičí
70 ml Víno rýžové čínské
80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
100 ml Voda pitná
40 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 898kJ
17% Sacharidy 63 g
90% Tuky 67 g
41% Sodík 818 mg
40% Bílkoviny 22 g

Rýžové koule v omeletě postup přípravy receptu:

1

Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet.

2

Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet.

3

Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept