Jednoduchý recept

Hovězí roštěnka na grilu

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58866
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 dl Olej olivový extra panenský
80 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Na zálivku
20 g Cibulka jarní
250 g Jogurt bílý
60 ml Olej olivový
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
2% Sacharidy 7 g
56% Tuky 42 g
10% Sodík 190 mg
40% Bílkoviny 23 g

Hovězí roštěnka na grilu postup přípravy receptu:

1

Nakrájené roštěnky jemně naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, dáme do misky, polijeme olivovým olejem, poté necháme v lednici nebo na chladném místě 60 minut odležet.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu naskládáme připravené roštěnky a po každé straně grilujeme 4 - 5 minut. Na okraj grilu klademe oloupanou, na silnější kolečka rozkrájenou cibuli. Grilujeme ji také z obou stran 3 - 4 minuty.

3

Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, na každou položíme grilovanou cibuli. Nakonec maso přelijeme jogurtem smíchaným se solí, pepřem, olejem a rozkrájenou zelenou částí jarní cibulky.

Poznámka

Takto připravené roštěnky podáváme teplé, vhodnou přílohou je opečená veka. Servírujeme také se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept