Hovězí roštěnka na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnka na grilu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58866 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na zálivku | |
---|---|
20 g | Cibulka jarní |
250 g | Jogurt bílý |
60 ml | Olej olivový |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 62,4mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnka na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené roštěnky jemně naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, dáme do misky, polijeme olivovým olejem, poté necháme v lednici nebo na chladném místě 60 minut odležet. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu naskládáme připravené roštěnky a po každé straně grilujeme 4 - 5 minut. Na okraj grilu klademe oloupanou, na silnější kolečka rozkrájenou cibuli. Grilujeme ji také z obou stran 3 - 4 minuty. |
3 | Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, na každou položíme grilovanou cibuli. Nakonec maso přelijeme jogurtem smíchaným se solí, pepřem, olejem a rozkrájenou zelenou částí jarní cibulky. |
Poznámka
Takto připravené roštěnky podáváme teplé, vhodnou přílohou je opečená veka. Servírujeme také se smaženými hranolky.