Tajemství v roštěnkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tajemství v roštěnkách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58868 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 g | Niva |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Na omáčku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Rajčatový protlak |
100 g | Smetana sladká |
2 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 985,7mg |
Vláknina | 184,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Hořčice, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Niva, Rajčatový protlak, Smetana sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tajemství v roštěnkách postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka. |
2 | Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně. |
3 | Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo smažené hranolky.