Bramborová kaše zapečená s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená s bůčkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58869 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
140 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
120 g | Vepřový bok |
10 g | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 342,4mg |
Draslík | 953,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky, přidáme měkké máslo, odložíme lžíci másla na vymazání pekáčku, k bramborám přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vepřový bůček rozkrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji, sýr nastrouháme. Bůček se sýrem přimícháme ke kaši, přidáme žloutek a nakonec vmícháme sníh z bílků. |
2 | Bramborovou směs vložíme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až povrch zezlátne. Pokrm naporcujeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.