Omelety se zeleninovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety se zeleninovou náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58876 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Cuketa |
100 g | Fazole červené sterilované |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 785,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 361,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cuketa, Fazole červené sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety se zeleninovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, hrášek i fazole scedíme a necháme okapat, cuketu oloupeme, pokrájíme na nudličky. Cibuli krájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cuketu, krátce osmahneme, přidáme brambory, hrášek, fazole, prohřejeme, promícháme a odstavíme. V misce rozkvedláme vejce se solí a pepřem, na másle usmažíme 4 omelety, které rozdělíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí, zavineme nebo překlopíme napůl, teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.