Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58881

Ingredience

Na vytření a vysypání
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
50 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 kávová lžička Levandule - květ
1 polévková lžíce Med akátový
2 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
200 g Čokoláda mléčná
Na ozdobu
3 polévková lžíce Levandule květ
2 polévková lžíce Sirup javorový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 125kJ
28% Sacharidy 101 g
45% Tuky 34 g
2% Sodík 43 mg
23% Bílkoviny 13 g

Levandulové muffiny postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

2

Ve vlažném mléce rozmícháme med. Do mísy nakrájíme změklé máslo, vyšleháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, medovým mlékem, lahůdkovou smetanu a Maizenou. Bílky ušleháme na tuhý sníh. V druhé míse promícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem a sušenou levandulí. Postupně sypkou směs zašleháme do máslové hmoty, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu.

3

Formičky naplníme do 1/3 těstem s čokoládou, poté doplníme do výšky 2/3 světlým těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Vychladlé pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme čerstvými květy levandule, vychladlé muffiny servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept