Jednoduchý recept

Artyčoky plněné játrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Artyčoky plněné játrovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58883
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Artyčoky
15 ml Citronová šťáva
50 g Játra kuřecí
20 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
15 ml Ocet kvasný lihový
50 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
6 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 369kJ
11% Sacharidy 39 g
19% Tuky 14 g
46% Sodík 920 mg
27% Bílkoviny 15 g

Artyčoky plněné játrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, odkrojíme dřevnaté spodní listy a pokapeme citronovou šťávou. V hrnci přivedeme k varu vodu, okyselíme octem, přiložíme artyčoky, vaříme do měkka. Částečně vydlabeme vnitřky a odložíme stranou.

2

V pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme 20 gramů mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, třemi lžícemi vývaru z artyčoků, přidáme nadrobno nakrájená kuřecí játra, sůl, pepř, mletý muškát a vaříme, až omáčka zhoustne. Pánvičku odstavíme, do omáčky vmícháme žloutek, touto omáčkou naplníme artyčoky. Obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, poté obalíme ve strouhance a smažíme v pánvi na oleji do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept