Grilovaná cibule v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná cibule v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58888 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 g | Chilli koření mleté |
800 g | Cibule |
30 g | Mandle mleté |
15 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 599,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Ocet vinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná cibule v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Neoloupané cibule vložíme pod gril a grilujeme, až začně slupka tmavnout. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, zpěníme, přidáme rajčata a podusíme. Rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme, přidáme tymián, mleté mandle, chilli koření a dusíme do zhoustnutí. Ochutíme octem, odstavíme a vmícháme žloutek. |
3 | Cibulové plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu ke grilovaným masům. |