Jednoduchý recept

Cibule dušená na másle a na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58890

Ingredience

600 g Cibule
15 ml Citronová šťáva
4 g Cukr krupice
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
6 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 11 g
30% Sodík 593 mg
5% Bílkoviny 3 g

Cibule dušená na másle a na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, česnek prolisujeme, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce podusíme, přidáme cukr, necháme rozpustit, zasypeme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka.

3

Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept