Recept

Muffiny s jogurtem, zdobené zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58896

Ingredience

Na vytření a svysypání
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
75 g Cukr krupice
12 ks Jahody
150 g Jogurt bílý
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
2 polévková lžíce Sirup Monin - jahodový
200 g Zmrzlina vanilková
200 g Zmrzlina čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 431kJ
21% Sacharidy 74 g
73% Tuky 55 g
14% Sodík 274 mg
22% Bílkoviny 13 g

Muffiny s jogurtem, zdobené zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 ks muffinů vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé jahody (12 ks) omyjeme a necháme okapat. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Do větší mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek, vanilku a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Těsto promícháme, přidáme jogurt a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.

2

Těsto nalijeme do formiček do 2/3. Jahody rozdělíme na muffiny, lehce je vtlačíme do středu těsta. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.

3

Před podáváním muffiny pokapeme jahodovým sirupem. Dva druhy zmrzliny (např. vanilkovou a čokoládovou) nakrájíme na plátky, silné 1-2 cm, zmrzlinu přichytíme k muffinám ozdobným párátkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept