Fazolové lusky dušené pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené pikantní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58898 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
800 g | Fazolové lusky |
50 g | Feferony |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené pikantní postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, oloupaný česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno. |
2 | Fazolky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonky, česnek, petrželku a orestujeme. Fazolkám odkrojíme špičky obou konců, lusky překrojíme šikmo napůl, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme doměka. |