Fazolové lusky dušené se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58899 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Cibule |
800 g | Fazolové lusky |
60 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 198,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, odkrojíme špičky na obou koncích, lusky pokrájíme na kratší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme menším množstvím vody, trochu osolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme šunku, orestujeme, přisypeme lusky a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme. |