Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58900 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Tykev |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 568,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky omyjeme, překrojíme napůl, vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a 5 minut podusíme. Scedíme a necháme okapat. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, šunku na silnější nudličky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, máslo, přisypeme tykev a podusíme 10 minut. Přidáme fazolky, rajčata, šunku, osolíme, opepříme, přilijeme 4 lžíce vývaru z fazolek a dusíme doměkka. |
To se mi moc líbí :-)