Jednoduchý recept

Fazolové lusky dušené v zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58901

Ingredience

120 g Cibule
800 g Fazolové lusky zelené
1 ks Masox
50 g Máslo čerstvé
20 g Olej slunečnicový
80 g Olivy nakládané
150 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový sterilovaný
8 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
6% Sacharidy 23 g
30% Tuky 22 g
59% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Fazolové lusky dušené v zelenině postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, černé olivy bez pecek posekáme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, papriky a orestujeme. Přimícháme rajčatový protlak, mladé fazolové lusky, šunku, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme doměkka. Veškerá tekutina by se měla vydusit. V jiné pánvi na oleji usmažíme 4 volská oka.

3

Fazolky se zeleninou a šunkou upravíme na talíře, navrch každé porce položíme po jednom volském oku, posypeme olivami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept