Chřest s hráškem a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s hráškem a mátou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58903 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Bešamel |
400 g | Chřest zelený |
100 g | Cibule |
400 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Máta |
200 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 413,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Hrášek, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s hráškem a mátou postup přípravy receptu:
1 | Hrášek necháme rozmrazit, chřest očistíme a pokrájíme na kratší kousky, lístky máty posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Chřest zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přilijeme mléko, přidáme bešamel, sůl, pepř, provaříme, přiložíme chřest, hrášek a dusíme asi 10 minut. Zasypeme lístky máty, můžeme přidat posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí. |