Květák pečený s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák pečený s česnekem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58904 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
800 g | Květák |
20 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
20 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 624,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Květák, Ocet vinný, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák pečený s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Celý květák vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Vodu slijeme, květák rozřežeme na menší růžičky a vyskládáme do vymaštěného pekáčku. |
2 | Česnek oloupeme, posekáme nadrobno, nasypeme na květák, osolíme, opepříme, pokapeme octem, pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. |