Jednoduchý recept

Vařený květák se sardelovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58906
Kategorie: Přílohy

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
800 g Květák
30 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
200 g Sardelové řezy
6 g Sůl
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 170kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
124% Sodík 2 g
36% Bílkoviny 20 g

Vařený květák se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.

2

V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept