Zelenina dušená na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58911 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
250 g | Cibule |
250 g | Cuketa |
20 g | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika zelená |
30 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 705,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cuketa, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená na slanině postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, cukety omyjeme, nakrájíme na plátky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, petrželku s pažitkou posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a trochu rozškvaříme. Přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme papriky, cukety, rajčata, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přilijeme rozkvedlané vejce a necháme srazit. |
3 | Porce zeleniny se slaninou rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou s pažitkou a podáváme s chlebem. |