Jednoduchý recept

Zelenina dušená na slanině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zelenina dušená na slanině 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58911
Kategorie: Zelenina

Ingredience

160 g Chléb pšeničný (bílý)
250 g Cibule
250 g Cuketa
20 g Olej slunečnicový
200 g Paprika zelená
30 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Slanina vepřová
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 224kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 13 g
66% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Zelenina dušená na slanině postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, cukety omyjeme, nakrájíme na plátky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, petrželku s pažitkou posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a trochu rozškvaříme. Přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme papriky, cukety, rajčata, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přilijeme rozkvedlané vejce a necháme srazit.

3

Porce zeleniny se slaninou rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou s pažitkou a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept