Zelenina dušená s vepřovou kýtou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená s vepřovou kýtou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58912 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
25 g | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika červená |
200 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová kýta |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 284,8mg |
Draslík | 921,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená s vepřovou kýtou postup přípravy receptu:
1 | Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce. |
3 | Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme. |