Květákový salát s kapiemi a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s kapiemi a majonézou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58916 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
200 g | Kapie |
800 g | Květák |
80 g | Majonéza |
30 ml | Mléko polotučné |
80 g | Olivy černé |
2 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
160 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 830,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Květák, Majonéza, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mléko polotučné, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát s kapiemi a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme půl lžičky soli, zakápneme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Černé olivy bez pecek nasekáme na tenké nudličky, rajčata nakrájíme na osminky, kapie bez jádřinců nakrájíme na proužky. Do misky vložíme majonézu, naředíme trochou mléka, podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku. |
2 | Vychladlý květák rozdělíme do misek, promícháme s kapiemi, zalijeme majonézovou zálivkou, povrch ozdobíme rajčaty a posypeme olivami. |