Jednoduchý recept

Květákový salát s kapiemi a majonézou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58916
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
200 g Kapie
800 g Květák
80 g Majonéza
30 ml Mléko polotučné
80 g Olivy černé
2 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
160 g Rajčata
10 g Sůl
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 073kJ
5% Sacharidy 18 g
26% Tuky 20 g
66% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Květákový salát s kapiemi a majonézou postup přípravy receptu:

1

Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme půl lžičky soli, zakápneme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Černé olivy bez pecek nasekáme na tenké nudličky, rajčata nakrájíme na osminky, kapie bez jádřinců nakrájíme na proužky. Do misky vložíme majonézu, naředíme trochou mléka, podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.

2

Vychladlý květák rozdělíme do misek, promícháme s kapiemi, zalijeme majonézovou zálivkou, povrch ozdobíme rajčaty a posypeme olivami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept