Jednoduchý recept

Fazolkový salát se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58919
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

120 g Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
160 g Kapie
60 ml Ocet vinný
40 g Olej olivový extra panenský
80 g Olivy černé
2 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
160 g Rajčata
6 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 707kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
39% Sodík 773 mg
5% Bílkoviny 3 g

Fazolkový salát se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky očistíme, odkrojíme dřevnatá vlákna, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a fazolky šikmo překrojíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na osminky, kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, olivy vypeckujeme, nasekáme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

2

Do salátové mísy vložíme fazolky, přidáme kapie, cibuli a promícháme. Smícháme olej s octem, solí, pepřem a zalijeme salát v míse. Zasypeme petrželkou, obložíme rajčaty, posypeme olivami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept