Jednoduchý recept

Taštičky s rybí nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58927
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

120 g Cibule
150 g Filé rybí
100 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
15 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový
30 g Olej slunečnicový
150 g Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
150 g Uzené maso vařené
25 ml Víno bílé
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
12% Sacharidy 42 g
46% Tuky 35 g
26% Sodík 519 mg
33% Bílkoviny 18 g

Taštičky s rybí nádivkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, přilijeme vodu, víno a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do lednice a necháme půl hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrojíme 6 čtverců.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na proužky, uzené maso na kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, papriku a osmahneme. Přidáme filé, podlijeme mlékem a dusíme, až se rybí maso začne rozpadat. Přisypeme uzené maso, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme polohrubou moukou, krátce podusíme a odstavíme. Rybí nádivku naneseme na čtverce z těsta, okraje přehneme přes sebe a vytvarujeme taštičky. Smažíme na slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept