Zeleninová omáčka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová omáčka se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58929 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
100 g | Cuketa |
40 g | Feferony |
40 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
150 ml | Vývar zeleninový |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 533,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Feferony, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová omáčka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme na tenké nudličky, žampiony nakrájíme na plátky, cuketu na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, feferonky a osmahneme. Přidáme žampiony, orestujeme, přimícháme zbylou zeleninu a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. |