Špagety s hráškem a jarními cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s hráškem a jarními cibulkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5893 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
2 ks | Cibulka jarní |
155 g | Hrášek |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 284,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 257,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Hrášek, Špagety, Makarony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s hráškem a jarními cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nakrájíme slaninu a očistíme cibulky. Necháme jim kousek zelené natě. |
3 | Poté je společně se slaninou orestujeme na rozpáleném oleji cca 4min dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě krátce na ohni promícháme. Přilijeme vývar a víno a mícháme až omáčka začne vařit a zhoustne. Nasypeme hrášek a vaříme ještě cca 5min. Cibulky nám musí změknout. |
4 | Ochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme těstoviny, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme. |
5 | Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami. |