Ořechová omáčka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová omáčka se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58930 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
25 g | Feferony |
80 g | Mandle mleté |
15 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
80 g | Ořechy vlašské |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 59,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová omáčka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme rajčata, česnek, feferonku, mleté mandle, mleté ořechy a dusíme doměkka. Odstavíme, ochutíme solí, pepřem, octem a přimícháme zbytek oleje. |
3 | Omáčku podáváme k rybám. |