Pudinková Šarlota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinková Šarlota
Pudinková Šarlota
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Calla |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 58942 |
Kategorie: | Charloty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
6 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
50 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Náplň | |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 385,2mg |
Draslík | 116,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda malinová, Mouka polohrubá, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudinková Šarlota postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny. K našlehaným žloutkům pomalu přidáme sníh z bílků a vmícháme mouku. |
2 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C 10-12 minut. Ihned po upečení přeneseme na čistou utěrku, potřeme marmeládou a stočíme do rolády. |
3 | Po vychladnutí roládu nakrájíme na půl centimetrové plátky a asi 2/3 plátků vyložíme mísu větší mísu. |
4 | Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme puding a nalijeme jej do mísy vyložené roládou. Na puding poklademe zbytek rolády a dáme vychladnout. |
5 | Před podáváním šarlotu vyklopíme. |
Krásná!!!
To já můžu mnaaaaaaaaaaam
vyzkousim
zkusim