Rigatoni s klobásou chorizo a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s klobásou chorizo a fenyklem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5895 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 ml | Citronová kůra |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Klobása Chorizo |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Paprika sterilovaná |
100 g | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 333,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 162,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Paprika sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Olej olivový, Rukola, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s klobásou chorizo a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím rozehřejeme máslo a olej a orestujeme na silnější šikmé plátky nakrájenou klobásu. Přidáme na tenké plátky nakrájený fenykl a za občasného míchání asi 5min podusíme. |
3 | Poté vmícháme prolisovaný česnek a restujeme asi minutu. Přidáme citronovou šťávu, na nudličky nakrájené papriky, přivedeme k varu a povaříme ještě 5min. |
4 | Směs přidáme do hrnce k těstovinám, přisypeme nakrájenou rucolu, opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme hoblinkami parmazánu. |