Jednoduchý recept

Papriková polévka s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58981

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 špetka Kmín mletý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská
3 kávová lžička Vegeta
1250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 649kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 13 g
19% Sodík 376 mg
6% Bílkoviny 3 g

Papriková polévka s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.

2

Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.

3

Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.

4

Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.

Poznámka

Použijeme kapie - 1 žlutou, 1 červenou a 1 oranžovou. Vegetu Chuť léta.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept