Jednoduchý recept

Polévka z mušlí se šafránem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 58996

Ingredience

125 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1000 g Mušle slávky
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
900 ml Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
7% Sacharidy 27 g
13% Tuky 10 g
33% Sodík 653 mg
39% Bílkoviny 22 g

Polévka z mušlí se šafránem postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou zprudka vaříme. Hrncem zatřeseme, aby se mušle otevřely.

2

Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, neotevřené odstraníme. Vývar přecedíme a uchováme.

3

Na rozpuštěném másle osmahneme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený pórek a na kostky nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostky nakrájený celer a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.

4

Šafrán přelijeme trochou horké vody a vmícháme do polévky. Polévku osolíme a opepříme.

5

Nakonec přidáme mušle a polévku jen prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept