Zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát
Zelný salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 590 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Chilli koření mleté |
100 g | Cukr krupice |
80 g | Houby černé |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
200 ml | Olej stolní |
200 g | Paprika sterilovaná |
20 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
300 g | Žampiony - sterilované |
2500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 576,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé. |
2 | Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby. |
3 | Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout. |
4 | Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům. |