Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 590
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

30 g Chilli koření mleté
100 g Cukr krupice
80 g Houby černé
150 ml Ocet kvasný lihový
200 ml Olej stolní
200 g Paprika sterilovaná
20 g Pepř černý mletý
50 g Sůl
200 ml Voda pitná
300 g Žampiony - sterilované
2500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 303kJ
8% Sacharidy 30 g
28% Tuky 21 g
121% Sodík 2 g
10% Bílkoviny 5 g

Zelný salát postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.

2

Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.

3

Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.

4

Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept