Bramborový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový knedlík
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 59000 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 528,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky. |
2 | Připravené knedlíky zabalíme do fresh fólie a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme 20-30 minut podle vellikosti knedlík. Po uvaření vyjmeme, folii odstraníme a knedlíky nakrájíme na plátky. |
3 | Podáváme jako přílohu k pečenému masu. |
Knedlíky jsou výborné.
Doporučuji, dělala jsem první knedlíky v životě...a hned super...:)
Také dělávám bramborový knedlík, 1 kg brambor, 1 dětská krupička,1 vejce, špetka soli, a také jsou super
OK