Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59005
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Garam masala
50 g Hrách
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín římský
1 hrst Koriandr čerstvý
250 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 256kJ
4% Sacharidy 13 g
127% Tuky 95 g
11% Sodík 217 mg
50% Bílkoviny 28 g

Shami kebab postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté jehněčí maso, půlený hrách, nasekanou cibuli a česnek, koření, nasekané lístky koriandru, nasekané kešu oříšky a sůl. Vše krátce micujeme, aby se přísady dobře promísily. Nakonec vmícháme vejce a citronovou šťávu.

2

Směs rozdělíme na 8 stejných dílů a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme malé zploštělé kuličky.

3

V pánvi na rozpáleném oleji smažíme kebaby asi 5 minut, během smažení je obrátíme.

4

Podáváme horké nebo studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept