Jednoduchý recept

Sledi v kořeněné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59010
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
4 ks Jalovec
0,3 kávová lžička Kopr
150 ml Mléko polotučné
4 ks Nové koření
450 ml Ocet jablečný
50 ml Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
4 ks Sleď čerstvý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 776kJ
3% Sacharidy 10 g
15% Tuky 12 g
5% Sodík 108 mg
15% Bílkoviny 9 g

Sledi v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:

1

Sledě nakrájené na řezy namočíme do osoleného maléka na 3 hodiny. Potom je vyjmeme, necháme okapat a lehce osušíme utěrkou.

2

Sledě potřeme hořčicí a zabalíme do závitků kůží ven. Upevníme párátky a ryby vložíme do vhodné mísy.

3

Roztlučeme kuličky pepře, jalovce a nového koření. Vložíme je do hrnce spolu s nažkami kopru, svazkem bylin, na plátky nakrájenou cibulí a octem. Zprudka uvedeme do varu a potom zvolna povaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme svazek bylin.

4

Do povařené marinády vmícháme olej a přelijeme jí sledě. Přikryté uložíme do chladničky a podáváme za 3-4 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept