Mořský ďas na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na šafránu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
750 g | Mořský ďas |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 52,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořský ďas, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého mořského ďasa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. |
2 | Šafránová vlákna namočíme na několik minut do horké vody. V pánvi ohřejeme víno a vodu, přidáme šafrán a chvíli mícháme. Vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 5-6 minut. Potom rybu vyjmeme, necháme okapat a vývr uchováme. |
3 | Větší špenátové listy omyjeme, odstraníme z nich řapíky a listy krátce spaříme vroucí vodou. Potom na listy poklademe kousky masa a pevně zabalíme včetně stran listů. Závitky položíme spojem dolů do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je vývarem a pod fólií zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut. |