Jednoduchý recept

Mořský ďas pečený v kokosovém mléce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59013
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Chilli
1 ks Citronela
0,3 kávová lžička Galgan
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
150 ml Mléko kokosové
1000 g Mořský ďas
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
0,3 ks Zázvor

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 258 mg
70% Bílkoviny 39 g

Mořský ďas pečený v kokosovém mléce postup přípravy receptu:

1

Vykostěného mořského ďasa rozkrojíme na 4 díly.

2

Smícháme na plátky nakrájenou šalotku, nakrájený česnek a na kolečka nakrájený zázvor. Polovinou směsi vyložíme dno zapékací mísy.

3

Mleté chilli, kmín, koriandr a galgán smícháme a kořením potřeme povrch ryby po obou stranách. Rybu položíme do mísy, proložíme rozdrcenou citronelou a obložíme zbylou šalotkovou směsí. Nakonec zalijeme kokosovým mlékem.

4

Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Poznámka

Použijeme mletý galgán nebo kousek roztlučeného oddenku galgánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept