Pečená treska s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s hořčicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
350 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
40 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 822,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 47,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Pepř bílý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné filety z tresky osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. |
2 | Na pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme na plátky nakrájenou čekanku a na kolečka nakrájený pórek. Polovinu zeleniny potom vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. |
3 | Na zeleninu položíme filety a každý poklademe zbylou čekankou s pórkem. Vše po lžících přelijeme vínem. |
4 | Pokrm zapékáme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut. |
Poznámka
Pokud pokrm budou jíst děti, nahradíme bílé víno vodou.